• Wat is colocatie?

  Bijna iedereen kent de situatie wel wanneer computer opengemaakt wordt voor een kleine reparatie of voor een vervanging van onderdelen. Alle kabels worden er af gehaald en het apparaat wordt opengeschroefd.

  En wat je dan ziet, is in veel gevallen niet te beschrijven. De stofdraden en -nesten die je dan tegenkomt.

  Dat kan natuurlijk nooit goed voor het apparaat zijn. De koeling wordt minder, doordat koellucht niet meer tussen koelelementen door kan en het geluid wordt erger door draaiende onderdelen die in onbalans raken.

  De foto hiernaast is van een computer die ca. een jaar onder een bureau heeft gestaan.

  Als een server, het hart van je lokale netwerk ergens in een rommelkast of in de hoek van een kantoor staat.....?

 • Wat is colocatie?
 • Wanneer en waarom een colocatie?

  Wanneer en waarom een colocatie?

  Wat is colocatie en waarom is colocatie een geschikte optie?

  Er zitten vele voordelen aan een colocatie verbonden, zeker voor de kleinere ondernemingen. De kans bestaat namelijk dat je als MKB of ZZP’er zelf niet beschikt over een veilige opslagplaats voor de centrale onderdelen van jouw infrastructuur.

  Een colocatie houdt in dat er in een goed geoutilleerd datacentrum, een hoeveelheid ruimte beschikbaar wordt gesteld voor jouw server en/of dataopslag. Hier kun jij de apparatuur onderbrengen, in een ruimte waar de omgevings voorwaarden optimaal zijn en de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd blijft.

  Uiteraard blijft alles functioneel en kun je tijdens jouw werkzaamheden gewoon vertrouwen op de werking van de centrale hardware. ICT-BehnCon regelt een dergelijke colocatie voor jouw bedrijf.
 • Een betrouwbaar datacentrum

  Een betrouwbaar datacentrum

  Eén van de partijen waar wij deze functionaliteit uitbesteden is SolCon met een rekencentrum in Dronten en Apeldoorn. Hier hebben wij een netwerk van goede en betrouwbare partners.

  Omdat dit nabijgelegen is bij onze eigen locatie in Zwolle, kunnen wij hier bovendien indien gewenst tussentijds heen om alles fysiek te monitoren.

  Op die manier ben jij verzekerd van uitermate zorgvuldig beheer. Maar uiteraard is een datacentrum elders eveneens een optie. Wij regelen de locatie en treden op als bemiddeling, zodat je zelf niet op zoek hoeft en gewoon op onze kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit kunt vertrouwen.

  Meer weten over jouw ICT uitbesteden aan een colocatie of ons direct inschakelen?

  Stuur een e-mailberichtje naar het contact e-mailadres of bel naar 038-2303500 om met ICT-BehnCon in contact te komen. Wij staan je met alle plezier te woord wanneer het om jouw ICT-infrastructuur gaat.